Autowassen op straat verboden! Boete 440 euro!

Is autowassen op straat verboden of niet. De meningen lopen hier wat over uiteen. De ene gemeente heeft het liever niet en een ander zal er weinig om malen. Wat is het beste om te doen en is het allemaal wel duidelijk genoeg. Wat is de boete die ik kan krijgen? 

Wil je het zeker weten of het mag in jouw gemeente dan kun je vaak even de website van de desbetreffende gemeente raadplegen. Bij het onderwerp milieu kun je dit soort zaken vaak wel terug vinden. Dan heb je ook nog de vraag hoe je er zelf in staat natuurlijk.

De een vindt het geen probleem terwijl de ander weer bewuster omgaat met het milieu en liever kiest voor een wasstraat in de buurt.

Milieuvriendelijk autowassen

Mocht je toch kiezen om de auto gewoon op straat te wassen kun je natuurlijk kiezen voor een middel wat milieuvriendelijk is zodat je zo min mogelijk schade aanbrengt. Uiteindelijk komt het sop toch op straat terecht en verdwijnt het in de grond of de put. Milieuvriendelijke autoshampoo kun je bij de betere autospeciaalzaken wel halen. Vaak zijn deze biologisch afbreekbaar en laten deze een zeer klein ecologische voetdruk achter. Wel zo fijn voor jouw eigen gemoedstoestand 😉 Wat de 2e optie is is je auto laten reinigen met stoom. (video)

Als je besluit om toch de auto op straat te wassen kun je te maken krijgen met vet en smeer of olie wat ergens van de auto af komt. Vooral als je het motorblok “even meepakt”. Hou rekening mee dat dit allemaal de grond in verdwijnt.

Heb je hier echt moeite mee kies dan gewoon voor een goede wasstraat. Deze vangen het water op wat van de auto afkomt en voor zover wij weten zorgen de meeste bekende wasstraten ervoor dat het vieze water gezuiverd wordt of op een juiste manier afgevoerd. Daarnaast werken deze ook steeds vaker met verantwoorde auto shampoo’s en hotwaxes.

Dus de vraag autowassen op straat of niet hangt van een aantal dingen af.

  1. Mag het in jouw gemeente of niet.
  2. Jouw persoonlijke overtuiging.

Heb je een mening over of een toevoeging bij dit artikel? Laat gerust een bericht achter.

 Boete

Een boete krijgen is nooit leuk. Al helemaal niet als je wat geld wilt besparen door zelf je auto te wassen of juist niet door de wasstraat met je nieuwe auto wilt rijden. Helaas staat er een boete tegenover wanneer je wordt betrapt door een handhaver. De boete bedraag €440 euro. Pas dus inderdaad op met het wassen van jouw auto op straat.

 

Wat vind jij hiervan ? Laat een bericht achter!
Reageren is uitgeschakeld voor dit bericht.